Khamis, 25 Julai 2013

Teknik mendapatkan pengunjung lebih ramai masuk ke blog atau website

What is seo

Apakah maksud SEO?

SEO adalah ringkasan  Search Engine Optimization. Kalau dalam bahasa mudahnya adalah cara untuk mengoptimumkan apa yang anda buat di blog anda supaya blog anda tersenarai di search engine seperti google, yahoo, bing dan lain².Ini ada berdasarkan kepada keyword yang digunakan dalam blog atau website.


Apa tujuan SEO.

Tujuan utama SEO bagi seorang blogger yang menggunakan teknik SEO adalah untuk mendapatkan trafik dari search engine. Kemudian baru berkaitan dengan pagerank, eaning dan sebagainya. Tetapi tujuan utama adalah trafik dari search engine.Ini penting jika ingin membuat banyak jualan dalam bisnes online SEO memainkan peranan yang amat penting.


Perlu ke SEO pada blogging.
  • Pada blogger yang pentingkan trafik untuk ke blog mereka, YA.
  • Dan paling kurang tahu basic² utama dalam SEO ini. 
  • Bagi blogger yang berblogging sekadar diari, mengisi masa lapang, atau berblogging sekadar ada blog, SEO tidak begitu penting.


Contoh hasil SEO.?

Ini admin ambil dari blog admin satu lagi, wooots.blogspot.com. Berkaitan pengambilan anggota tudm, so target SEO admin berkaitan TUDM. Gambar di bawah contoh trafik hasil SEO.


Target keyword : tarikh temuduga tudm 2013 siri 50/14sebab kurang persaingan.
Tips: semakin panjang keyword semakin bagus untuk SEO 
Admin baru buat post mengenai temuduga baru 2-3 hari lepas sudah tersenarai dalam google.Cepat bukan?..Ini semua berkenaan dengan SEO.Penggunaan TEMPLATES juga memainkan peranan yang amat penting untuk mengoptimumkan website kita.

Jika anda ingin mahir seperti saya ataupun ingin belajar boleh dapatkan EBOOK Juara SEO LOKAL link dibawah:

------------------->Juara SEO LOKAL<----------------------------------------->Juara SEO LOKAL<----------------------

Tiada ulasan:

Catat Ulasan